receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 2 de marzo de 2017

ORELLAS

ENTROIDO! (3ª parte)

Terceira e última entrega por este ano para encher os bandullos. Temos máis variantes para esta receita pero ímolas estirar para outros anos, o mesmo que teremos que estirar a, e ben estirada, masa das orellas. 








ORELLAS 

Ingredientes

·         3 ovos
·        1/2  kilo aprox. 
·         Rela de limón
·         100 g de manteiga de porco
·         Belisco de sal
·         Azucre
·         Aceite
                                                          
Preparación

1.    Amasar todos os ingredientes e a fariña botala pouco a pouco ata que a masa forme unha bóla e non se pegue ás mans e ao recipiente.

2.    Repousar a masa media hora aprox.

3.    Estirar a masa moi fina e fritilas en aceite moi quente. Escorrelas e engadirlles azucre.




Ningún comentario:

Publicar un comentario