receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 5 de outubro de 2017

BICA GALEGA

Un acto de xenerosidade da nosa compañeira LUCÍA que deixou que nos adentrasemos na repostería tradicional galega ao deixarnos a súa ben querida e deliciosa receita da BICA. Grazas Lucía.

ESPECTACULAR!





BICA GALEGA (Lucía)
           
Ingredientes

·         4 ovos
·         400 g de azucre
·         200 g de manteiga
·         200 ml de nata líquida
·         400 g de fariña
·         1 sobre de levadura en po
·         Azucre para esparexer

Preparación

1.   Bater nun bol: azucre + ovos ata que a mistura estea homoxénea. + Nata e seguir remexendo.

2.    + (Fariña e levadura) e incorporar todo.

3.    + Manteiga reblandecida e seguir batendo ata mesturalo todo.

4.   Nun molde cadrado e forrado con papel de forno botar a masa e esparexer con abundante azucre glace.

5.    Ao forno prequecido a 180º / 35-40´. Comprobar a cocción.





Ningún comentario:

Publicar un comentario