receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

venres, 30 de outubro de 2015

TORTA DE CASTAÑAS


Estamos no tempo das castañas, no tempo do Samaín. Xuntóusenos todo e non damos co recado.
Na nosa cociña tamén queremos fundirnos coas castañas. Sabemos que o abano de posibilidades culinarias é enorme, pero nós imos darlle ao doce.
Proximanente poderemos degustalas asadas no Monte dos Pozos, coma todos os anos no noso particular magosto, onde todo o colexio acode despois dunha boa camiñata e co apetito a punto.





TORTA DE CASTAÑAS
           
Ingredientes

·         Dúas pranchas de masa de biscoito
·         500 g de crema de leite
·         100 g de azucre
·         150 g de chocolate negro
·         1 bote mediano de castañas en xarope
·         1 bote de doce de leite
·         1 culleriña de esencia de vainilla
·         (xarope opcional = 125 ml auga + 50 g azucre ou o xarope das castañas)*

Preparación

1.    Nun bol: 400 g de crema de leite + 150 g de azucre. Bater a punto de nata e reservar.

2.   Noutro bol (ao baño maría): 100 g de crema de leite + chocolate troceado. Derreter a lume suave. Retirar e reservar.

3. Escorrer as castañas, tallalas e remexelas coa vainilla + a nata montada.

4.  Montar a torta: disco de biscoito, bañado co xarope* + capa de doce de leite + crema de leite montada e coas castañas talladas + biscoito*.

5.  Cubrir coa crema de chocolate toda a superficie da torta. Arrefriar na neveira. Decorar ao gusto.











Ningún comentario:

Publicar un comentario