Hoxe toca unha receita salgada. No obradoiro procuramos alternar doce con salgado.
A nosa proposta é un aperitivo sinxelo de elaborar.
FOLLADIÑOS DE BACALLAO E OLIVADA
Ingredientes
·
Base de follado
·
Bacallao afumado
·
1 ovo
·
Fariña
·
150 g de olivas negras sen óso
·
1 dente de allo
·
1 culleriña de: ourego, tomiño, zume
de limón
·
1 vasiño de aceite de oliva
·
Sal /sal en escamas
·
Pementa / pemento doce
Preparación
1.
Triturar: allo+ ourego+ tomiño+
limón+ aceite+ olivas + chisco de sal. Facer pasta densa.
2.
Estirar o follado sobre fariña e
facer tiras de 4 x10 cm. Untalas coa olivada.
3.
Cortar o bacallao en tiras e
colocalas sobre a metade das tiras de follado. Cubrir coa outra metade e
pintalas co ovo batido.
4.
Formar rolos e pintalas con máis
ovo. Salferir co sal de escamas e
pementa.
5.
Ao forno, sobre papel de forno, a
180º / 20´-25´ata douralos.
6.
Retirar e arrefriar. Salferir co
pemento doce.