receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

venres, 16 de outubro de 2015

FOLLADIÑOS DE BACALLAO


Hoxe toca unha receita salgada. No obradoiro procuramos alternar doce con salgado.

A nosa proposta é un  aperitivo sinxelo de elaborar.






FOLLADIÑOS DE BACALLAO E OLIVADA
           
Ingredientes

·         Base de follado
·         Bacallao afumado
·         1 ovo
·         Fariña
·         150 g de olivas negras sen óso
·         1 dente de allo
·         1 culleriña de: ourego, tomiño, zume de limón
·         1 vasiño de aceite de oliva
·         Sal /sal en escamas
·         Pementa / pemento doce
                                              
Preparación

1.    Triturar: allo+ ourego+ tomiño+ limón+ aceite+ olivas + chisco de sal. Facer pasta densa.

2.    Estirar o follado sobre fariña e facer tiras de 4 x10 cm. Untalas coa olivada.

3.    Cortar o bacallao en tiras e colocalas sobre a metade das tiras de follado. Cubrir coa outra metade e pintalas co ovo batido.

4.    Formar rolos e pintalas con máis ovo. Salferir  co sal de escamas e pementa.

5.    Ao forno, sobre papel de forno, a 180º / 20´-25´ata douralos.

6.    Retirar e arrefriar. Salferir co pemento doce.