receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 15 de outubro de 2015

TARTA DE LIMÓN E MERENGUE


A nosa primeira e doce receita coa que empezamos a nova temporada. 



Cando facemos a receita seguimos os pasos de xeito  telegráfico. Necesitamos espazo para axustala aos nosos receitarios e as instruccións teñen que ser precisas para non liarnos en textos "glamurosos". Nunha hora temos que sacar resultados. 


Presentarémos as receitas do mesmo xeito como as traballamos no Obradoiro.

Doces saúdos!

TARTA DE LIMÓN E MERENGUE

           
Ingredientes

1.    Masa quebrada:
1.    150 g de fariña
2.    75 g de manteiga
3.    Belisco de sal
4.    50 g de azucre
5.    1 xema de ovo
6.    20 ml de leite

2.    Merengue suizo:
1.    75 g + 25 g de azucre
2.    25 ml de auga
3.    2 claras

3.    Crema de limón:
1.    Rela de limón
2.    Zume de ½ limón
3.    4 xemas + un ovo
4.    115 g de azucre
5.    80 g de manteiga
6.    20 g de maicena
                                              
Preparación

1.  Misturamos os ingredientes + xema + leite. Repousamos a masa na neveira. Estendémola . Ao forno: 200ºC / 20´

2.   Xarope: (75g de azucre + 25ml auga) ata 120ºC. Montar claras + 25g de azucre. Engadir xarope a fío ata chegar á textura de merengue.

3.    *(Zume +rela +azucre) a ebullición, movendo sempre.
*Bater (ovos + xema  + maicena) + xarope fóra do lume. Ao baño maría ata que espese. Arrefriar e + manteiga.// *Montar a tarta e queimar merengue.



       O MERENGUE