A nosa primeira e doce receita coa que empezamos a nova temporada.
Cando facemos a receita seguimos os pasos de xeito telegráfico. Necesitamos espazo para axustala aos nosos receitarios e as instruccións teñen que ser precisas para non liarnos en textos "glamurosos". Nunha hora temos que sacar resultados.
Presentarémos as receitas do mesmo xeito como as traballamos no Obradoiro.
Doces saúdos!
TARTA DE LIMÓN E MERENGUE
Ingredientes
1. Masa
quebrada:
1. 150
g de fariña
2. 75
g de manteiga
3. Belisco
de sal
4. 50
g de azucre
5. 1
xema de ovo
6. 20
ml de leite
2. Merengue
suizo:
1. 75
g + 25 g de azucre
2. 25
ml de auga
3. 2
claras
3. Crema
de limón:
1. Rela
de limón
2. Zume
de ½ limón
3. 4
xemas + un ovo
4. 115
g de azucre
5. 80
g de manteiga
6. 20
g de maicena
Preparación
1. Misturamos os ingredientes + xema +
leite. Repousamos a masa na neveira. Estendémola . Ao forno: 200ºC / 20´
2. Xarope: (75g de azucre + 25ml auga)
ata 120ºC. Montar claras + 25g de azucre. Engadir xarope a fío ata chegar á
textura de merengue.
3.
*(Zume
+rela +azucre) a ebullición, movendo sempre.
*Bater (ovos
+ xema + maicena) + xarope fóra do lume.
Ao baño maría ata que espese. Arrefriar e + manteiga.// *Montar a tarta e queimar merengue.
O MERENGUE