receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

venres, 16 de outubro de 2015

MOUSSE DE TRES CHOCOLATES


Co chocolate non é difícil fallar. Sempre atopamos unha "lexión" de chocolateiros dispostos a dar boa conta del.




MOUSSE de TRES CHOCOLATES

           
Ingredientes

·         120 g de chocolate negro fondant
·         120 g de chocolate branco fondant
·         120 g de chocolate con leite fondant
·         3 claras de ovo
·         Chisco de sal
·         150 ml de nata para montar
·         2 culleres de azucre
                                              
Preparación


1.    Fundir por separado os chocolates ao baño maría. Atemperar fóra do lume.

2.    Montar a nata, ben fría, e misturar un terzo con cada un dos chocolates.

3.    Montar as claras + sal. A medio montar engadir o azucre e seguir batendo ata que queden firmes.

4.    Engadir un terzo do merengue a cada un dos chocolates de forma envolvente.

5.    Encher por capas de chocolates as copas. Arrefriar na neveira antes de servilas. Decorar as copas.








                Ditos populares co CHOCOLATE